Soms kan een werkdag voelen als een bak vol dikke pudding waar je je met veel moeite doorheen sleept. Je to-do lijst verandert maar niet in een ‘Tada-lijst’, je focus verspringt voortdurend van de ene naar de andere taak en alles kost je ongelooflijk veel energie.

Maar herinner je je nog dat je daar als kind nooit last van had? Dat alles wat je deed zomaar opeens ontstond in een soort tijdloze bubbel? Je deed wat energie gaf en dat bracht je de meest prachtige ontdekkingen. Geen geploeter, geen gesteun, geen ‘hard werken’ maar ontdekken, flow en verwondering.

Verwondering vraagt om een andere manier van kijken dan we gewend zijn. Een open blik en een basishouding van vertrouwen. Verwondering maakt creatief en brengt je op onverwachte denksporen. Opeens lijkt alles vanzelf te gaan en val je van het ene Eureka-moment in het andere.

Dit gevoel van verwondering is ook vandaag in je werk gemakkelijk op te roepen met een kleine mindset-oefening:

  • Leg om te beginnen je to-do lijst eens opzij en ga even rustig zitten.
  • Sluit je ogen en adem een paar keer diep in (en uit!).
  • Stel jezelf dan de volgende vraag: ‘Wat geeft me energie?’
  • Open dan je ogen en kijk vanuit deze vraag rond in de ruimte waar je bent. Welke voorwerpen trekken je aandacht? Waar gaat je energie naar toe?
  • Sluit dan nog een keer je ogen. Adem weer even in en uit en stel jezelf de vraag: ‘Wat in mijn werk geeft me energie?’
  • Visualiseer dat je je dat doet waar je energie van krijgt en sta even stil bij het gevoel dat dit je geeft.
  • Open je ogen en ga aan de slag met dat wat je voor je zag.

Je zult zien dat de werkdag je vele malen meer oplevert dan wat er op je to-do lijst stond. En het allermooiste: ik weet zeker dat je vanuit de flow van verwondering en enthousiasme – ‘per ongeluk; – aan het einde van de dag toch heel wat dingen van je lijst kunt afstrepen!

Ja, ik doe mee met de online sessie
'Rake Rituelen maken'

Schrijf je in en ontvang tips en handvatten om passende rituelen te maken
voor jouw organisatie of team!

Wat leuk dat je meedoet! Je ontvangt van ons een email met voorbereidende informatie én de link naar de sessie. Tot snel!