Energieconsultants

Wie zijn wij?

Energieversterkers, energieomvormers, organisatiecoaches, momentenmakers… Met achtergronden in changemanagement, sociologie, antropologie, journalistiek, interne communicatie, systemisch werk, ritueelbegeleiding en team coaching en energiewerk hebben we een brede holistische kijk op organisaties en mensen. Samen hebben we ruim 50 jaar ervaring en keken we in de keukens van honderden organisaties. Onze gemeenschappelijke drive: onze liefde voor de onderstroom, symboliek, mensen en momenten.

Voor onze interventies maken we dankbaar gebruik van onze ervaring met en (wetenschappelijk) onderbouwde kennis over systemisch werk, symboliek en opstellingen, energiewerk en verander- en organisatiekunde. 

“Met zachtheid kun je de wereld opschudden. En organisaties ook.” 

Ameike van der Ven

Energiecoach en enthousiaste uitvinder

Werken met energie heeft Ameike altijd al gefascineerd. Hoe energie kan veranderen wanneer iemand de kamer binnenkomt of de energie die je kunt laten stromen en opwekken door groepen mensen samen te brengen. Het onzichtbare en niet-tastbare, zichtbaar en tastbaar maken, werd de rode draad in haar leven en carrière. Door verhalen, het ontwikkelen en uitvoeren van rituelen en werken met opstellingen en systemen.

Als opgeleid systeemcoach, licentiehouder Blauwprint en ritueelbegeleider heeft Ameike zich verdiept in de kracht van symboliek, rituelen en systemisch werk in organisaties. Deze kennis combineert ze op een praktische manier met haar intuïtieve talenten als ‘organisatiereader en -healer’.

Haar drive achter Dit heeft zin? “Ik wil graag tot de kern van een probleem komen. Heel veel gedoe in organisaties heeft te maken met energie, pijn en onopgeloste emoties uit het verleden. Ik heb ervaren dat rationele technieken dit niet boven tafel krijgen en vaker het symptoom bestrijden dan de oorzaak. Met de methodieken en technieken die we bij Dit heeft zin gebruiken, kunnen we dieper in de onderstroom van een organisatie komen. Bij de essentie van gedoe!”

Ameike straalt positiviteit en optimisme uit waar ze ook gaat. Waar zij zelf energie van krijgt? Klimmen in de bergen, Britse kostuumdrama’s, bizarre kunst, bijzondere en ogenschijnlijke tegenstrijdige concepten combineren tot nieuwe uitvindingen.

“Voor mij is energiemanagement een soort missing link, haast een blinde vlek, wanneer we over organisaties praten.”

Ilse van Ravenstein

Energiebooster en bevlogen inspirator

Ik heb een enorme passie voor hoe mensen bewegen in organisaties. Al sinds mijn eerste baan verwonder ik me over die bewegingen en help ik die beweging verder brengen of versterken met mijn bedrijven, zoals Involve, Evolve en Subconscious Impact. Waarom dan nog een bedrijf?

Nou simpelweg omdat er nog echt iets ontbreekt. Al jaren verbaas ik me over de geringe aandacht die er in organisaties is voor emoties. Terwijl die er volop zijn. Bij komen en gaan van collega’s, bij grote en kleine veranderingen. Die opgekropte emoties doen de werksfeer en de productiviteit geen goed. Dat is de reden waarom ik met veel plezier en passie mijn krachten bundel met Ameike. Om emotionele armoede in organisaties te bestrijden met rituelen als impactvol wapen.

Wanneer Ilse een kamer binnenkomt, dan merk je dat meteen. Ze zit bomvol energie en inspiratiekracht. En werk je samen met Ilse? Reken maar dat je dan met meer energie weggaat dan je binnenkwam! 

Gratis Energiecheck gesprek (incl. checklist)

Vraag nu een gratis energiecheck aan voor jouw team of organisatie.

Ja, ik doe mee met de online sessie
'Rake Rituelen maken'

Schrijf je in en ontvang tips en handvatten om passende rituelen te maken
voor jouw organisatie of team!

Wat leuk dat je meedoet! Je ontvangt van ons een email met voorbereidende informatie én de link naar de sessie. Tot snel!