'Onlive' Verwonderwandeling voor teams

Op afstand toch verbonden

Let’s get lost … to find eachother

Dit is echt iets voor jou/jullie, wanneer jullie…

R

een aanpak zoeken om creativiteit en innovatiekracht aan te wakkeren en op te wekken. Zelfs op 1,5 meter.

R

het onderlinge contact missen na zo veel maanden thuiswerk. 

R

een manier zoeken waarbij je ondanks afstand toch samen aan de slag kunt. 

R

letterlijk en figuurlijk in beweging willen blijven en de energie willen voelen.

R

gezondheid, vitatliteit en duurzame inzetbaarheid onder medewerkers willen stimuleren. 

R

mensen vooral in hun eigen bubbel zitten en dit ten koste gaat van effectief samenwerken. 

R

willen werken aan de energie en cultuur in jullie team.

R

op zoek zijn naar duurzame (nieuwe) manieren voor onderlinge verbinding.

R

de waan van de dag maakt dat jullie jezelf regelmatig voorbij vliegen en er weinig ruimte is voor reflectie en stiltstaan bij mooie momenten. 

R

in een teambuildingsetting op een bijzondere manier willen werken aan en doorpraten over onderwerpen die voor jullie team of organisatie van belang zijn.

“Voor wie niet weet waar hij heengaat, leidt elke weg naar de bestemming”
(Chinees gezegde)

 Op afstand toch verbonden!

‘Onlive’ teamsessie in de buitenlucht

Wandelen maakt creatiever en energieker. En soms zie je meer door anders te kijken. Dan blijken gebaande paden er met een kleine verandering opeens heel verrassend en nieuw uit te zien. En is wat je altijd dacht te weten plots vol nieuwe inzichten. Vanuit deze gedachte is onze wandeltool ontstaan.

Ruimte voor reflectie
De wandeltool geeft medewerkers letterlijk ruimte om in beweging te komen. Om te reflecteren op de afgelopen periode waarin de context van werk zo enorm veranderd is. Om tips, beelden en inzichten met elkaar te delen. Om elkaar weer opnieuw te ontmoeten en van elkaar te leren. Om jezelf en de ander uit te dagen en te verrassen. Om toch op een veilige manier samen iets te ondernemen. Om fit, gezond en energiek te blijven.

 

Schud je kaarten
De Verwonderwandeling is een set van 46 kaarten met reflectievragen, opdrachten en zintuiglijke route-instructie. Doordat je de kaarten steeds anders schudt, is geen enkele wandeling of plek ooit hetzelfde. Zo ga je dus iedere keer opnieuw op avontuur naar nieuwe inzichten.

De set is gemakkelijk aan te vullen met nieuwe kaarten en aan te passen aan de context en insteek van de teamsessie of de vraagstukken binnen de organisatie.

Je brein in beweging
De Verwonderwandeling nodigt ook uit om figuurlijk in beweging te komen. Om na te denken over de koers en richting van de organisatie. En vanuit inspirerende vragen mensen aan te zetten om hierin ook hun eigenaarschap te nemen. Als we vooruit bewegen, worden de processen in onze hersenen die te maken hebben met vooruitgang vanzelf toegankelijker. Zo ondersteunt de tool ook de veranderbewegingen in organisaties en biedt de onlive opzet een mooi alternatief voor vertrouwde teamsessies en teambijeenkomsten.

Onlive, hoe werkt dat dan?
Tijdens een Verwonderwandel teamsessie ga je zowel samen online als offline aan de slag. Individueel of – als dat mogelijk is – in duo’s. Zo combineren we het beste van twee werelden tot een samenhangend geheel.

De kracht van verwondering

De verwonderwandeling gaat uit van de innerlijke wijsheid van de deelnemers. Alle inzichten en creativiteit is er al en zoekt alleen een uitweg om naar boven te kunnen komen. Onze wandeltool biedt deze mogelijkheid door te zorgen voor constructieve reflectie en dialoog.

Voor de opbouw en invulling van onze wandeltool maken we gebruik van verschillende (wetenschappelijk) bewezen methodieken en theorieën rond:

  • De werking van het brein: hoe beweging zorgt voor stress verlagende stoffen en verhoogde creativiteit. En hoe verandering van context het brein uitdaagt tot flexibiliteit en innovatiekracht en zorgt voor een toename in energie.
  • Gesprekstechnieken die mensen aanzetten tot diepere denkkracht, waaronder socratische vraagstelling.
  • De kracht van symboliek (C. Jung) uit de omgeving om de onderbewuste wereld van de deelnemer zichtbaar en tastbaar te maken en zo tot verrijkende inzichten te komen

Onlive Verwonderwandeling voor teams: hoe het werkt

Voordat jullie teamsessie van start gaat, kijken we tijdens een intakegesprek wat jullie behoeften, vragen en wensen zijn. Deze input verwerken we in een fijn wandelpakket op maat. De onlive teamsessie zelf bestaat uit 3 stappen:

Stap 1: Route bepalen

We starten online (op het platform van jullie keuze) om samen de route te bepalen en het thema van de wandeling door te spreken. Welk probleem willen jullie oplossen? Waar willen jullie samen over brainstormen of doordenken? Welke onderwerpen of thema’s zijn belangrijk. Tijdens de start doen we ook enkele praktische oefeningen om alvast in de juiste wandelstand te komen.

Stap 2: Op verwonderpad

Na de gezamenlijke start vertrekt iedereen met de een eigen wandelroute op pad in de eigen omgeving. Dat kan individueel, maar ook in tweetallen (als dat mogelijk is). De wandeling neemt ongeveer 45 minuten in beslag. Onderweg krijg je opdrachten mee om je te helpen zoveel mogelijk informatie en inzichten uit je wandeling te halen. Die informatie en inzichten neem je  mee voor stap 3.

Stap 3: Route bespreken

Na de wandeling komt iedereen weer online om de inzichten, symbolen en informatie met elkaar te delen en te duiden. Welke kennis hebben jullie opgedaan en welke wijsheid kwam er naar boven? Een verwonderplan helpt jullie om de inzichten mee te nemen in jullie dagelijkse werk of te koppelen aan vervolgacties rond het thema van jullie sessie.

En wat levert het op?

=

Blijvend en duurzaam bouwen aan de energie en cultuur in jullie team of organisatie, ondanks de beperking van fysieke afstand.

=

Fitte, energieke en veerkrachtige collega’s en medewerkers.

=

Hogere denkkracht en grotere creativiteit door de stoffen die wandelen in je brein aanmaakt.

=

Verbeterde samenwerking en sneller oplossen van problemen.

=

Oplossingsgerichte houding en positieve instelling.

=

Groter gevoel van onderlinge verbondenheid en gemeenschappelijkheid.

=

Inzicht in de onderbewuste kennis en wijsheid die al in het team of de organisatie aanwezig is.

“Wie durft te verdwalen, vindt nieuwe wegen”

Wie zijn wij?

Wij zijn energieversterkers met achtergronden in sociologie, antropologie, journalistiek, interne communicatie en verandermanagement. Samen hebben we ruim 50 jaar ervaring en keken we in de keukens van honderden organisaties. Onze gemeenschappelijke drive: onze liefde voor symboliek, organisatiesystemen, mensen en momenten.

Ameike van der Ven

Energiecoach en enthousiaste uitvinder

Werken met energie heeft Ameike altijd al gefascineerd. Hoe energie kan veranderen wanneer iemand de kamer binnenkomt of de energie die je kunt laten stromen en opwekken door groepen mensen samen te brengen. 

Het onzichtbare en niet-tastbare, zichtbaar en tastbaar maken, werd de rode draad in haar leven en carrière. Door verhalen, het ontwikkelen en uitvoeren van rituelen en werken met opstellingen en systemen.

Ameike straalt positiviteit en optimisme uit waar ze ook gaat. Waar zij zelf energie van krijgt? Klimmen in de bergen, Britse kostuum-drama’s, bizarre kunst, bijzondere verhalen en ogenschijnlijke tegenstrijdige concepten combineren tot nieuwe uitvindingen. Waar haar Verwonderwandeling een mooi voorbeeld van is.

 

Ilse van Ravenstein

Energiebooster en bevlogen inspirator

Ilse heeft enorme passie voor hoe mensen bewegen in organisaties. Ze verwondert zich over die bewegingen en helpt die beweging verder brengen of versterken met haar bedrijven, zoals Involve, Evolve en Subconscious Impact. Waarom dan nog een bedrijf?

Nou simpelweg omdat er nog echt iets ontbreekt. Al jaren verbaast ze zich over de geringe aandacht die er in organisaties is voor energie en emoties. Terwijl die emoties er volop zijn en gebrek aan energie één van de terugkomende knelpunten uit tevredenheidsonderzoeken is. 

Wanneer Ilse een kamer binnenkomt, dan merk je dat meteen. Ze zit bomvol energie en inspiratiekracht. En werk je samen met Ilse? Reken maar dat je dan met meer energie weggaat dan je binnenkwam!

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is dat eigenlijk, verwonderkracht?

Verwonderkracht is het vermogen om je te blijven verwonderen. Door met een open en nieuwsgrierige houding in het leven te staan. Verwonderkracht heeft in het verleden als gezorgd voor de meest briljante uitvindingen. Denk maar aan de gloeilamp of de Tesla. Die waren er zonder verwonderkracht nooit geweest. Het mooie: verwonderkracht kun je oefenen. Het is net een spier! 

Hoe werkt het dan?

Tijdens de Verwonderwandeling laten we deelnemers weer kennis maken met hun eigen ineerlijke wijsheid. Dit doen we door met andere zintuigen te werken dan ons logische brein. Tijdens de wandeling zien de deelnemers allerlei symbolen en informatie die het onderbewuste linkt aan het vraagstuk waar we de wandeling mee gestart zijn. 

Wij werken allemaal thuis. Hoe kunnen we dan wandelen?

Het is juist vanwege alle thuiswerk dat we de verwonderwandeling hebben ontwikkeld. Om mensen te helpen hun creatieve brein te koesteren en in te zetten. Onze sessie is onlive. dat betekent dat we een deel online doen en een deel offline. Ieder in zijn/haar eigen omgeving. Maar doordat je samen op hetzelfde moment, hetzelfde doet, voel je je heel verbonden. 

Is de Verwonderwandeling ook in het Engels verkrijgbaar?

Daar zijn we mee bezig, as we speak. Naar verwachting is vanaf eind januari ook de engelstalige variant af. 

Kan de wandeling ook gaan over onze eigen specifieke thema's en vraagstukken?

Ja hoor, dat kan. We kunnen de wandelkaarten zowel op inhoud als vormgeving eenvoudig aanpassen.  

“There is magic in the unexspected”

Dus, vertel eens…

Ben jij al die zoomsessie ook beu? Verlang je naar een manier waarop je weer echt de verbinding kan voelen met je collega’s? Droom je van weer eens echt samen de diepte in gaan over onderwerpen die van belang zijn? Voel je dat het nu tijd is om ook weer te bouwen aan de energie van je team? Aandacht te geven aan jullie team- of organisatiecultuur? Wil je ontdekken hoe bewust en duurzaam werken aan de energie in je team of organisatie zorgt voor meer werkgeluk, betere samenwerking, optimale resultaten en een lager verzuim?

Dan is de ‘onlive’ Verwonderwandeling voor Teams echt iets voor jou!

Ja, ik doe mee met de online sessie
'Rake Rituelen maken'

Schrijf je in en ontvang tips en handvatten om passende rituelen te maken
voor jouw organisatie of team!

Wat leuk dat je meedoet! Je ontvangt van ons een email met voorbereidende informatie én de link naar de sessie. Tot snel!