“Ik zit echt de hele dag achter mijn computer”, verzucht een vriendin tijdens onze wandeling. Ze is docent op een middelbare school en – zoals haar collega’s – al maanden veroordeeld tot eindeloos lange dagen vol online lessen en aansluitend online vergaderingen. Ze zet de pas er flink in vandaag, alsof ze de frustratie er letterlijk uit wilt stampen.

Op mij heeft de aanhoudende lockdown een heel ander effect. Het leven in mijn kleine bubbel maakt de wereld letterlijk kleiner. Geen spontane gesprekken die leiden tot bijzondere ingevingen, geen uitstapjes die mijn creativiteit laten vonken. Het gebrek aan verwonderprikkels heeft- tot mijn grote ergernis – als gevolg dat mijn brein trager, vermoeider en statischer is. Dat brein waar ik normaal altijd op kan rekenen voor een niet aflatende stroom aan ideeën.

Tijdens het zoveelste zelfde saaie wandelrondje door onze wijk, schiet mijn brein dan toch plots in actie. Het idee voor de Verwonderwandeling is geboren!

De Verwonderwandeling maakt van iedere route een verrassing. Aanwijzingen, quotes en opdrachten op de kaartenset dagen je uit om van je gebaande paden af te wijken. Om uit je hoofd te stappen en je zintuigen het werk te laten doen. Dit geeft je slaperige brein opeens heel nieuwe impulsen waardoor je creatieve ontwikkelkracht weer aan gaat. Wie met verwondering om zich heen kijkt, ontdekt namelijk de meest bijzondere dingen. Door de kaarten te schudden, verandert je route direct en maak je zelfs van je vertrouwde saaie rondje een spannend avontuur.

“Wie durft te verdwalen, vindt nieuwe wegen”

Deze bijzondere wandeling is niet alleen leuk om zelf te doen, maar ook een ideale aanpak voor teamsessies en teambuilding. Een onlive Verwonderwandeling laat de creativiteit en inspiratie weer stromen. En het geeft je de gelegenheid om samen iets te ondernemen zonder dat je de hele tijd achter je computer hoeft te zitten. Benieuwd hoe dat voor jouw team kan werken? Op deze pagina vind je meer informatie of neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Ga je mee verdwalen…? Ik weet een weg!

Ja, ik doe mee met de online sessie
'Rake Rituelen maken'

Schrijf je in en ontvang tips en handvatten om passende rituelen te maken
voor jouw organisatie of team!

Wat leuk dat je meedoet! Je ontvangt van ons een email met voorbereidende informatie én de link naar de sessie. Tot snel!