Rituelenmakers met passie

Wie zijn wij?

Wij zijn rituelenmakers met achtergronden in sociologie, antropologie, journalistiek en interne communicatie. Samen hebben we ruim 50 jaar ervaring en keken we in de keukens van honderden organisaties. Onze gemeenschappelijke drive: onze liefde voor symboliek, organisatiesystemen, mensen en momenten.

Voor het ontwikkelen en ontwerpen van rituelen maken we dankbaar gebruik van onze ervaring met en (wetenschappelijk) onderbouwde kennis over systemisch werk, symboliek en opstellingen, energiewerk en verander- en organisatiekunde. 

Het is belangrijk om bewust stil te staan bij drempelmomenten in je leven en in organisaties”. 

Ameike van der Ven

Rituelenmaker en oprichter

De kracht van rituelen heeft me altijd gefascineerd. Ik hou ervan hoe symboliek en mystiek lading, diepte en vorm kunnen geven aan mooie en moeilijk momenten in het leven. Ik begon al jong met het ontwerpen van rituelen.  Zo ontwierp ik grootse uitvaarten voor overleden huisdieren, organiseerde ik geboortefeesten voor mijn poppen en heeft mijn Barbie meer huwelijken gehad dan Elizabeth Taylor.

Na mijn studie Journalistiek en master interne communicatie ben ik aan de slag gegaan in het bedrijfsleven. Eerst bij de landmacht, daarna in het onderwijs en uiteindelijk als consultant bij Involve.

Maar de rituelen bleven trekken. Tijdens een leergang spiritualiteit en mystiek heb ik me geschoold in de symboliek en achtergronden van rituelen en me gespecialiseerd in het maken van praktische rituelen voor impactvolle momenten. En zo ontstond in 2014 mijn eerste onderneming, het Rituelenatelier. 

Mijn Rituelenatelier vormde ook de aanleiding voor Dit heeft zin. Want steeds vaker zag ik ook in mijn werk als communicatie- en changeprofessional mogelijkheden en kansen om rituelen in te zetten voor organisaties. Zag ik steeds meer parallellen tussen emoties buiten én binnen organisaties en hoe rituelen daar een betenenisvolle interventie in kunnen zijn. 

Mijn kracht? Het zichtbaar en tastbaar maken van dat wat onzichtbaar en niet tastbaar is in organisaties! 

“Voor mij zijn rituelen een soort missing link, haast een blinde vlek, wanneer gedragsverandering gewenst is.”

Ilse van Ravenstein

Rituelenmaker en oprichter

Ik heb een enorme passie voor hoe mensen bewegen in organisaties. Al sinds mijn eerste baan verwonder ik me over die bewegingen en help ik die beweging verder brengen of versterken met mijn bedrijven, zoals Involve, Evolve en Subconscious Impact. Waarom dan nog een bedrijf?

Nou simpelweg omdat er nog echt iets ontbreekt. Al jaren verbaas ik me over de geringe aandacht die er in organisaties is voor emoties. Terwijl die er volop zijn. Bij komen en gaan van collega’s, bij grote en kleine veranderingen. Die opgekropte emoties doen de werksfeer en de productiviteit geen goed. Dat is de reden waarom ik met veel plezier en passie mijn krachten bundel met Ameike. Om emotionele armoede in organisaties te bestrijden met rituelen als impactvol wapen.

Gratis ritueelcheck (incl. checklist)

Vraag nu een gratis ritueelcheck aan voor jouw bedrijf of organisatie. 

Ja, ik doe mee met de online sessie
'Rake Rituelen maken'

Schrijf je in en ontvang tips en handvatten om passende rituelen te maken
voor jouw organisatie of team!

Wat leuk dat je meedoet! Je ontvangt van ons een email met voorbereidende informatie én de link naar de sessie. Tot snel!