Zinvol aanbod

Zinvol aanbod

Je wilt aan de slag met rituelen in jouw organisatie? Het goede nieuws: je kunt het gemakkelijk leren. Je organisatie heeft waarschijnlijk al een heleboel rituelen, het vraagt alleen een andere manier van kijken en denken om ze kunnen zien én om ze op een bewuste manier in te zetten in de werkcontext.

Vragen waar rituelen je prima bij kunnen helpen, zijn:

=

Hoe krijg ik mijn medewerkers meer verbonden aan onze organisatie?

=

Wat kan ik doen om meer ruimte te bieden voor menselijke emoties op het werk?

=

Hoe zorg ik voor een nieuw gevoel van gemeenschappelijkheid na een verandering of reorganisatie?

=

Op welke manier kunnen we bewuster stilstaan bij onze successen en mijlpalen?

=

Hoe help ik mensen daadwerkelijk loslaten en iets nieuws omarmen tijdens verandertrajecten en transformaties?

=

Hoe ga ik om met gevoelens van onvrede en boosheid?

Antwoorden op deze vragen vind je bij ons op verschillende manieren:

Doe het samen

Samen maken we jouw organisatie ‘Rituelen-proof’

Complexe vraagstukken? Lastige situaties? Onduidelijke contexten? Dan komen wij je graag op maat helpen. Samen gaan we op zoek naar de juiste aanpak en zorgen we voor rake rituelen in jouw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Geef het zin-scan (mini of maxi) om inzicht te krijgen in de bestaande en mogelijke rituelen in de organisatie.
  • Hulp bij het ontwikkelen van een gebalanceerde rituelenstrategie (overkoepelend en lokaal op teamniveau).
  • Zin-checker om met rituelen aan de slag te gaan en het gesprek aan te gaan over bestaande rituelen. Welke rituelen hebben zin en welke niet?
  • Rituelenroute om rituelen in te bedden in de employee journey van een organisatie.

Belangrijke disclaimer: Zeker in complexe situaties en ingewikkelde vraagstukken staan rituelen natuurlijk niet op zich, maar maken ze onderdeel uit van een bredere aanpak of visie. Vanuit Dit heeft zin kijken we naar de interventies die op symbolisch en emotioneel niveau nodig zijn om een (cultuur)verandering te begeleiden, samenwerking te versterken of de betrokkenheid te vergroten. Voor deze bredere aspecten werken we graag samen met Involve.

Workshops en lezingen

Workshop ‘De kracht van rituelen’ (incompany)

Op zoek naar een energieke en interactieve workshop voor je team? Denk dan eens aan de workshop ‘De kracht van rituelen in je werk’. Tijdens een workshop van 2 of 4 uur nemen we je mee in de wondere wereld van rituelen en stap je de deur uit met een ritueel dat je meteen kunt toepassen in jouw werkcontext.

Laten we het hebben over…rituelen in organisaties!

Ameike kan uren praten over rituelen in het algemeen en in organisaties in het bijzonder. Ben je op zoek naar een inspirerende lezing voor jouw event? Dan komen we graag meer vertellen over Dit heeft zin en de manier waarop wij denken dat meer inzet van rituelen organisaties kunnen veranderen en uiteindelijk zorgen voor wereldvrede.

Doe het zelf

Online programma ‘Rake rituelen maken’

Dit online programma maakt het mogelijk om jullie organisatie helemaal Rituelen-proof te maken. Tijdens 5 modules krijg je via video’s opdrachten en werkboeken alle informatie die je nodig hebt om in alle lagen van de organisatie rake rituelen te maken. Het programma is prima geschikt om ook op te nemen in je eigen interne e-learning systemen. Zo borg je rituelen op een laagdrempelige manier in je eigen organisatie. Het online programma is een mooie opvolging van de live incompany sessie of als onderdeel van het maatwerktraject. 

Rituelenabonnement 

Wil je direct aan de slag met rituelen en ben je op zoek naar inspiratie? Dan is het rituelenabonnement iets voor jou. Iedere maand ontvang je fysiek en online een ritueel om in te zetten in jouw organisatie. Deze rituelen verzamel je in een mooie wandhanger. Een soort Eerste Hulp-pakket voor alle momenten die je binnen je organisatie en in je werk tegen kunt komen.

Wil je 2020 starten met aandacht voor mooie en moeilijke momenten in je organisatie? Vanaf februari 2020 gaan we van start met het Rituelenabonnement. Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte. Zorg dat je niets mist en meld je aan voor onze inspiratiemail.

Gratis ritueelcheck (incl. checklist)

Vraag nu een gratis ritueelcheck aan voor jouw bedrijf of organisatie. 

Ja, ik doe mee met de online sessie
'Rake Rituelen maken'

Schrijf je in en ontvang tips en handvatten om passende rituelen te maken
voor jouw organisatie of team!

Wat leuk dat je meedoet! Je ontvangt van ons een email met voorbereidende informatie én de link naar de sessie. Tot snel!