Zin maken & zin geven

Consultancy I Ontwerp en begeleiding I Training I Abonnementen

Je wilt aan de slag met rituelen in jouw organisatie?

Het goede nieuws: je organisatie heeft al een heleboel rituelen. Ze kunnen zien én ze bewust inzetten in jullie werkcontext, vraagt om een andere manier van kijken en denken. Daar helpen we je graag bij. 

Vragen die wij vaak tegen komen:

=

Hoe krijg ik mijn medewerkers meer verbonden aan onze organisatie?

=

Wat kan ik doen om meer ruimte te bieden voor menselijke emoties op het werk?

=

Hoe zorg ik voor een nieuw gevoel van gemeenschappelijkheid na een verandering of reorganisatie?

=

Op welke manier kunnen we bewuster stilstaan bij onze successen en mijlpalen?

=

Hoe help ik mensen daadwerkelijk loslaten en iets nieuws omarmen tijdens verandertrajecten en transformaties?

=

Hoe ga ik om met gevoelens van onvrede en boosheid?

Antwoorden op deze vragen vind je bij ons op verschillende manieren

Zin maken

Rituelen consultancy

Complexe vraagstukken? Lastige situaties? Onduidelijke contexten?   Samen gaan we op zoek naar de juiste aanpak en maken we jouw organisatie rituelen-proof. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • Geef het zin-scan (mini of maxi) om inzicht te krijgen in de bestaande en mogelijke rituelen in de organisatie.
  • Hulp bij het ontwikkelen van een gebalanceerde rituelenstrategie (overkoepelend en lokaal op teamniveau).
  • Zin-checker om met rituelen aan de slag te gaan en het gesprek aan te gaan over bestaande rituelen. Welke rituelen hebben zin en welke niet?
  • Rituelenroute om rituelen in te bedden in de employee journey van een organisatie.

Rituelen ontwerpen en begeleiden

Een afscheid? Een nieuwe samenwerking of fusie? Het verwerken van een reorganisatie, sluiting of wisselingen in de teamsamenstelling? Met een goed vormgegeven en uitgevoerd ritueel kun je als organisaties mensen handvatten geven in chaos, maak je van mooie momenten waardevolle herinneringen, zorg je voor sterkere verbondenheid en help je medewerkers tijdens de onzekere fases in verandertrajecten. 

Samen met jullie ontwerpen, ontwikkelen en begeleiden we rituelen die passen bij jullie organisatiecontext en – cultuur. 

Belangrijke disclaimer: Zeker in complexe situaties en ingewikkelde vraagstukken staan rituelen natuurlijk niet op zich, maar maken ze onderdeel uit van een bredere aanpak of visie. Vanuit Dit heeft zin kijken we naar de interventies die op symbolisch en emotioneel niveau nodig zijn om een (cultuur)verandering te begeleiden, samenwerking te versterken of de betrokkenheid te vergroten. Voor deze bredere aspecten werken we graag samen met Involve.

Programma ‘Rake Rituelen Maken’

Wil je als rituelenmaker aan de slag met rituelen in je organisatie? Ben je op zoek naar achtergronden, handvatten en vaardigheden om rituelen te ontwerpen, te ontwikkelen en te begeleiden?

Ons programma ‘Rake Rituelen Maken’ bestaat uit zowel handzame online modules en live bijeenkomsten. Met behulp van onze kennis van organisatiecultuur, change, organisatieopstellingen, symboliek, energiewerk, sociologie, antropologie en ritueelwerk leren we je de kneepjes van het vak en nemen we je mee onder de oppervlakte van je organisatie.

Workshops en lezingen

Workshop ‘De kracht van rituelen’ (incompany)

Op zoek naar een energieke en interactieve workshop voor je team? Denk dan eens aan de workshop ‘De kracht van rituelen in je werk’. Tijdens een workshop van 2 of 4 uur nemen we je mee in de wondere wereld van rituelen en stap je de deur uit met een ritueel dat je meteen kunt toepassen in jouw werkcontext.

Laten we het hebben over…rituelen in organisaties!

Ameike kan uren praten over rituelen in het algemeen en in organisaties in het bijzonder. Ben je op zoek naar een inspirerende lezing voor jouw event? Dan komen we graag meer vertellen over Dit heeft zin en de manier waarop wij denken dat meer inzet van rituelen organisaties kan veranderen en uiteindelijk zorgt voor wereldvrede.

Zin geven

Betekenisvolle kado’s en ervaringen

Impactvolle momenten van medewerkers of teams binnen je organisatie vragen om betekenisvolle aandacht. Omdat je iets wilt vieren, trootst wilt bieden of omdat je een verandering positief wilt ondersteunen. De geschenken en ervaringen in onze winkel hebben we geselecteerd op symbolische waarde.

Zo iets ieder kado een betekenisvol ritueel, zowel voor de gever als de ontvanger.

Rituelenabonnement 

Wil je direct aan de slag met rituelen en ben je op zoek naar inspiratie? Dan is het rituelenabonnement iets voor jou. Iedere maand ontvang je fysiek en online een ritueel om in te zetten in jouw organisatie. Deze rituelen verzamel je in een mooie wandhanger. Een soort Eerste Hulp-pakket voor alle momenten die je binnen je organisatie en in je werk tegen kunt komen.

Wil je 2020 starten met aandacht voor mooie en moeilijke momenten in je organisatie? Vanaf februari 2020 gaan we van start met het Rituelenabonnement. Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte. Zorg dat je niets mist en meld je aan voor onze inspiratiemail.

Gratis ritueelcheck (incl. checklist)

Vraag nu een gratis ritueelcheck aan voor jouw bedrijf of organisatie. 

Ja, ik doe mee met de online sessie
'Rake Rituelen maken'

Schrijf je in en ontvang tips en handvatten om passende rituelen te maken
voor jouw organisatie of team!

Wat leuk dat je meedoet! Je ontvangt van ons een email met voorbereidende informatie én de link naar de sessie. Tot snel!